Selecteer een pagina

Behandelingen

Preventieve Tandheelkunde

Preventieve tandheelkunde is een tak van de tandheelkunde die zich richt op het voorkomen van tandheelkundige problemen en het behoud van een goede mondgezondheid. In plaats van te wachten tot er tandheelkundige problemen optreden en ze vervolgens te behandelen, ligt de nadruk bij preventieve tandheelkunde op het nemen van maatregelen om problemen te voorkomen.
Een belangrijk aspect van preventieve tandheelkunde is mondhygiëne. Regelmatig tandenpoetsen, flossen en het gebruik van mondspoeling helpen bij het verwijderen van tandplak.

Cosmetische Tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is een tak van de tandheelkunde die zich richt op het verbeteren van het uiterlijk van het gebit en de glimlach.

Cosmetische tandheelkunde biedt verschillende behandelingen en procedures om een mooiere glimlach te creëren. Enkele veelvoorkomende behandelingen zijn onder andere:

– Facings
– Kronen

Tandheelkundige Implantaten

Tandheelkundige implantaten zijn kunstmatige tandwortels die in het kaakbot worden geplaatst om ontbrekende tanden te vervangen. Ze bieden een duurzame en stabiele oplossing voor het herstellen van het uiterlijk, de functie en de gezondheid van het gebit.

Het implantaat zelf bestaat meestal uit titanium, een biocompatibel materiaal dat goed samengaat met het kaakbot. Tijdens een chirurgische ingreep wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst, waar het in de loop van de tijd vastgroeit en een stevige basis vormt.

Prothetiek

Tandheelkundige prothetiek omvat het vervangen van ontbrekende tanden en het herstellen van de functionaliteit en esthetiek van het gebit. Het omvat de vervaardiging en plaatsing van protheses zoals kronen, bruggen en kunstgebitten. Met behulp van geavanceerde technieken en materialen creëren tandheelkundige prothetische experts op maat gemaakte oplossingen die naadloos integreren met de resterende tanden en een natuurlijk uiterlijk herstellen. Deze behandelingen helpen bij het herstellen van het vermogen om te kauwen, verbeteren de spraak en vergroten het zelfvertrouwen van de patiënt.

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde is gericht op de tandheelkundige zorg voor kinderen. Het omvat preventieve maatregelen, zoals controles en tandreiniging, evenals behandelingen voor tandheelkundige problemen bij kinderen. Kindertandheelkunde is belangrijk om kinderen te helpen een gezond gebit te behouden, goede mondhygiëne te ontwikkelen en eventuele tandheelkundige problemen vroegtijdig aan te pakken. Het doel is om kinderen op jonge leeftijd een goede basis te geven voor een levenslange mondgezondheid.

Parodontologie

Parodontologie is de specialisatie binnen de tandheelkunde die zich richt op de diagnose en behandeling van tandvleesaandoeningen. Het omvat het voorkomen, behandelen en beheren van aandoeningen zoals gingivitis en parodontitis. Parodontologen richten zich op het behoud van gezond tandvlees, het herstellen van tandvleesaandoeningen en het verbeteren van de algehele mondgezondheid. Door middel van professionele reiniging, wortelschaal- en -planning en andere geavanceerde technieken streven ze naar het behoud van een gezonde parodontale structuur en een stralende glimlach.

Orale Chirurgie

Orale chirurgie richt zich op het uitvoeren van chirurgische ingrepen in de mond, het gezicht en de kaak. Deze gespecialiseerde vorm van tandheelkundige zorg is gericht op het behandelen van complexe mond- en kaakproblemen die niet kunnen worden opgelost met niet-chirurgische behandelingen.

Orale chirurgie omvat een breed scala aan procedures, waaronder het verwijderen van verstandskiezen, het plaatsen van tandheelkundige implantatenComplexe wortelkanaalbehandelingen, enz.

Endodontologie

Endodontologie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van de pulp van de tand. Dit omvat het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen om geïnfecteerde of ontstoken pulp te verwijderen, de tandholte te reinigen, te desinfecteren en te vullen. Endodontisten zijn experts in het behoud van natuurlijke tanden en streven ernaar om pijn te verlichten, de functionaliteit te herstellen en de algehele mondgezondheid te verbeteren door middel van geavanceerde technieken en procedures binnen deze gespecialiseerde discipline van de tandheelkunde.

Angstpatienten

Bij AB DENT behandelen we angstpatiënten met zorg en begrip. We begrijpen dat een bezoek aan de tandarts voor sommige mensen een bron van angst en nervositeit kan zijn. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten zich op hun gemak voelen en nemen we de tijd om naar hun zorgen en angsten te luisteren. We bieden een rustige en vriendelijke omgeving waarin we stap voor stap de procedures uitleggen en indien nodig extra ondersteuning bieden, zoals sedatie of ontspanningstechnieken. Ons doel is om angstpatiënten te helpen hun mondgezondheid te verbeteren zonder onnodige stress.